calamiteitenonderzoek

Trainingen conflicthantering

SUCCESVOLLE COMMUNICATIE: PROFESSIONELE FEEDBACK

In deze workshop leren medewerkers en managers professioneel en integer feedback geven en ontvangen. Concrete oefeningen met veel goede en slechte voorbeelden uit de praktijk. Een workshop waarbij gelachen kan worden, maar waar ook de confrontatie met de effecten van eigen gedrag niet uit de weg wordt gegaan. Deze workshop wordt bij voorkeur on the job gegeven, gewoon tijdens een bestaand overleg. Veilige communicatie begint met het professioneel kunnen omgaan met feedback op elk niveau in de organisatie.

CONFLICTHANTERING: EEN BASIS WORKSHOP

In deze training leert u conflicten te herkennen en de fase waarin deze conflicten zich bevinden. Met behulp van de escalatieladder van Glasl leert u dat elke stap in een conflict effect heeft op betrokkenen. Tijdens conflicten is het de kunst om te de-escaleren: u leert hoe welk type interventie het conflict hanteerbaarder maakt of juist aanwakkert. Een praktische workshop met veel praktijkoefening.

SUCCESVOLLE COMMUNICATIE: INTERVIEWTECHNIEKEN

In deze workshop oefent u met allerlei vormen van vragen stellen. Welk type vraag heeft welk effect? Welke soorten vragen zijn er? Wanneer is welk type vraag effectief? Daarnaast leert u in deze workshop actief te luisteren. Met behulp van LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) oefent u verschillende technieken om actief te luisteren en door te vragen op een veilige manier. Afgestemd op de specifieke behoefte van medewerkers, calamiteitenonderzoekers en managers die hun gesprekstechnieken willen verbeteren.

CONFLICTHANTERING: CRISISONTWIKKELINGSMODEL

In deze workshop wordt het crisisontwikkelingsmodel geïntroduceerd voor het herkennen van en omgaan met uitingen van agressief gedrag. Uitgangspunt van dit model is dat een crisis zich ontwikkelt door een toename van angst en een afname van controle. U leert in deze basisworkshop in theorie en praktijk te herkennen in welke (emotionele) fase iemand zich bevindt en welke interventies per fase effectief zijn. U oefent met eigen praktijksituaties hoe u in verschillende omstandigheden veilig kunt handelen. Naast deze introductie workshop, worden voor professionals in GGZ, jeugdzorg en veiligheidsregio's in samenwerking met Trifier, ook trainingen gegeven met professionele acteurs.

  Volg ons op


 

 Contact

Secretariaat | Kantoor | Trainingslocatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-2072321
Christiaan Krammlaan 2
3571 AX Utrecht
 Bedrijfsgegevens

Bank NL90RABO0146580664
KvK 71423656
BTW nummer NL858710110B01