Organisatieadvies, beleidsadvies en verbetertrajecten

bullseye

Terug naar de kern

Move professionals ondersteunt organisaties bij verbetertrajecten, verandertrajecten en organisatieontwikkeling. Vanuit onze ervaringen met PRISMA calamiteitenonderzoeken, veiligheidsscans en kwaliteitsimpulsen, kunnen wij snel samen met betrokkenen een traject op maat samenstellen. Move professionals werkt uitsluitend met ervaren adviseurs die de verschillende zorg- en maatschappelijke sectoren van binnenuit kennen. Slimmer organiseren, beter gebruik maken van de kennis en ervaring uit de praktijk en participatie van cliënten en hun naasten. Co-creatie vanuit eigen kracht. No-nonsens en hands on. We helpen organisaties veiliger, effectiever en leuker te maken, met meer zelforganisatie, slagkracht, kwaliteit en plezier als resultaat. Move professionals is erop gericht de noodzakelijke verbindingen te leggen en complex (geworden) zaken terug te brengen tot de kern. Met respect voor de kernwaarden, maar ook met het lef om ogenschijnlijk vanzelfsprekende zaken ter discussie te stellen. Zodat medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn.

handen schudden

Co-creatie vanuit eigen kracht

Move professionals is actief voor (jeugd) zorginstellingen, GGD's, gemeenten en WMO aanbieders, vrijwilligersorganisaties, onderwijs- en andere maatschappelijke instellingen.We hebben veel ervaring met het inrichten en begeleiden van verbetertrajecten, bijvoorbeeld na PRISMA calamiteitenonderzoek of aanwijzingen van de inspecties. Onze adviseurs herkennen snel de blokkades en belemmeringen die in de weg kunnen staan om echte verbeteringen door te voeren. Voorbeelden daarvan zijn: de implementatiekloof (er zijn wel goede methodieken en handvatten, maar deze worden niet gebruikt); de "papieren tijger" (beleid is op papier op orde, maar sluit niet aan bij het werk van alledag); het "wij - zij" denken (als management en medewerkers denken tegengestelde belangen te hebben); of onvoldoende triple loop leren (Doen we het goed? Doen we de goede dingen? Doen we ze om de goede redenen?) Wij maken onder meer gebruik van de methodiek van het projectmatig creëren en programmatisch creëren. Deze methodieken kennen niet alleen een toolbox aan gedegen projectmanagement, maar richten zich ook op persoonlijk leiderschap, bezieling, samenwerking en cultuur. We creëren samen met mensen uit de organisatie een traject op maat en begeleiden medewerkers bij het zelf (leren) leidinggeven aan verbeterprogramma's en projecten.

Zand

Maatwerk

. Projectmatig creëren . Programma management . Slim organiseren . Veilige organisatie . Belemmerende cultuur . Integriteit . Veilige zorgrelatie . Co-creatie . Risico management . Zelforganisatie . Eigen kracht . 360 graden feedback . Moreel leiderschap . Verbetertraject . BOPZ scan . Veiligheidsscan . Lerende organisatie . Kwaliteitsimpuls . Preventietraject . Interventietraject . Beschrijven Methodiek . Beleidsreductie .

Beleidsadvies

Beleid heeft in zorg- en welzijn een negatieve klank gekregen. Te lang, te moeilijk, niet helder en te protocollair. Met ons motto: Goede zorg is veilige zorg, ondersteunen we organisaties om het zorginhoudelijk beleid om te buigen naar korte praktijkgerichte richtlijnen (PR)1. Uw medewerkers willen zelf sturing geven aan hun werkprocessen en uw cliënten vragen zorg op maat. Wij zetten uw inhoudelijk beleid om in slimme, korte en krachtige praktijkgerichte richtlijnen waarmee professionals in de praktijk zelf aan de slag kunnen. Onze praktijkgerichte richtlijnen bevatten een afwegingskader waarmee professionals in het dagelijks werk hun handelen kunnen afstemmen op de context en de cliënt. Werken met onze praktijkgerichte richtlijnen geven u goede PR!

  Volg ons op


 

 Contact

Secretariaat | Kantoor | Trainingslocatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-2072321
Christiaan Krammlaan 2
3571 AX Utrecht
 Bedrijfsgegevens

Bank NL90RABO0146580664
KvK 71423656
BTW nummer NL858710110B01