jongen jeugdzorg calamiteitenonderzoeker

Calamiteitenonderzoek in de Jeugdzorg en bij Veilig Thuis organisaties

Calamiteiten in de jeugdzorg en bij Veilig Thuis organisaties onderscheiden zich vaak door de complexiteit van de casuïstiek, door de vele betrokken ketenpartners en soms ook door het vergrootglas waarmee 'het publiek' meekijkt. Het gaat vaak om ernstige zaken, zoals suïcides, seksueel misbruik, mishandeling of pooierboy problematiek, die veel impact hebben op alle betrokkenen.

Organisaties in de jeugdzorg (jeugdbescherming, jeugdreclassering, pleegzorg, gesloten jeugdzorg, ambulante hulp, et cetera) en bij Veilig Thuis organisaties maken turbulente tijden door. Juist dan is het belangrijk dat bij calamiteitenonderzoeken die specifieke context wordt erkend en meegenomen in het onderzoek.

Move professionals uit Utrecht: specialist in veilige zorg en calamiteitenonderzoek kent de sector goed en heeft veel ervaring met onderzoeken in de jeugdzorg. We werken daarbij samen met deskundigen uit de organisaties zelf en met eigen specialisten. In onze onderzoeken worden waar mogelijk ook de jeugdigen zelf en/of hun (pleeg)gezinnen, nadrukkelijk betrokken. Vrijwel altijd worden de gesprekken met onze onderzoekers door zowel professionals als betrokkenen of hun nabestaanden, als zeer waardevol ervaren.

Meer lezen over calamiteiten en hoe wij calamiteitenonderzoek uitvoeren? Kijk dan op de pagina calamiteitenonderzoek.

Weten wat een calamiteit is en antwoord op andere vragen? Kijk dan op onze pagina veelgestelde vragen.

Ons (andere) aanbod

  1. Calamiteitenonderzoek

  2. Calamiteitenonderzoek in Jeugdzorg en Veilig thuis
  3. Klachtenonderzoek en onderzoek burgermeldingen

  4. Andere Prisma onderzoeken

  5. Trainingen calamiteitenonderzoek en leren van indicenten

  6. Interim beleidsadvies zorgbeleid

  7. Werkplekleren

Snel iemand nodig? Bel ons op 030-2072321 of neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.